Jag har under flera år känt en dragning till shamanismen, det finns shamaner inom vår nordliga del av världen, bland annat våra samer men de flesta känner nog bäst till de som tillhör indianerna med sina  medicinmän och medicinkvinnor.

Jag önskade mig en egen trumma att trumma på och den första jag köpte var på en shamanmässa för flera år sedan men den blev inte alls rätt. Jag var väldigt förkyld när jag var där och kände inte att den luktade väldigt mycket och det var ingen behaglig doft. Den var inte ny och det var nog många som trummat på den. Jag kände inte rätt energier när jag trummade på den och till slut gjorde jag mig av med den.

För ett par månader sedan köpte jag mig en ny trumma, jag beställde den från en sida på Facebook som jag tittat på många gånger tidigare. Det är ett par som importerar trummor och sedan målar dem på beställning. Sagt och gjort, jag beställde en med motiv av kraftdjuren från de fyra riktningarna inom shamanismen och Munay Kin. Ormen, jaguaren, kolibrin och örnen.

Jag fick själv välja vilken av trummorna de hade att erbjuda och även lyssna på ljuden via en ljudfil. Sedan fick jag välja motiv och fick då ett förslag på hur den kunde se ut. Och jösses så rätt det blev denna gång! Wow, så magisk och fin trumma. Jag känner verkligen kraften i dessa dova trumslag, det är som moder jords hjärtslag. När jag trummar blir mina hundar helt galna och skäller så jag får försöka passa på när de är ute. Tror att de känner trummans kraft och alla energier som finns i den.

Nu ska jag ge mig ut på mina resor med hjälp av trumman! På shamanmässan där jag köpte min första trumma var jag med på en trumresa och jösses vad häftigt det var. Där kunde vi som deltog träffa våra kraftdjur. Jag hade svårt att slappna av men tyckte att det var en helt magisk resa och upplevelse. Om du är intresserad av att prova en trumresa så kan jag verkligen rekommendera dig att testa, du kommer att känna magin.

Nu börjar mitt liv tillsammans med trumman och vi ska lära känna varandra och skapa magi tillsammans.